CSR Policy

Smeštena u republici Srbiji u Futogu. Postoji od 2011. godine i međunarodno zastupljena, EnergoGlobal  je postao uticajna kompanija, posebno na tržištu električne energije i agregata. Svestan svoje pozicije, sada formalizuje liniju ponašanja navodeći svoju CSR politiku.

Više nego ikad posvećena je ispunjavanju zahteva svog tržišta, istovremeno ispunjavajući svoje obaveze u pet strateških pravaca koje je definisala, a to su: kupci, zaposleni, proizvodi, kompanija i država. Dokumentuje svoje pristupe progresivnim stavljanjem tematskih akcionih listova na internet.

EnergoGlobal posvećen je proaktivnom pristupu smanjenju gasova staklene bašte, što ilustruje izveštaj BEGES objavljen u novembru 2012.

U skladu sa svojim zakonskim obavezama, EnergoGlobal svoj rezultat za 2021. godinu predstavlja u obračunu indeksa rodne ravnopravnosti, definisanog Zakonom od 5. septembra 2018. godine: 79/100. Kompanija dobija 39/40 za smanjenje razlika u platama na uporedivom položaju i starosti, 20/20 šanse za povećanje i 15/15 za šanse za unapređenje, 0/15 za povećanje indeksa zaposlenih po povratku sa porodiljskog odsustva i 5/10 za broj žena među 10 najplaćenijih.

Posetite naše društvene mreže LinkedIn i Facebook da biste pratili naše različite programe uključujući „pravo mesto za rad za žene“.

Izjava o politici zaštite životne sredine

Politika životne sredine 2021 - 2023

EnergoGlobal  DELUJE DA OČUVA ŽIVOTNU SREDINU

Od 2016. godine odlučili smo da sertifikujemo naš ekološki pristup u skladu sa standardom ISO14001. Namerava da prepozna naše obaveze za:

 • Preduzimanje radnji u cilju kontrole rizika i uticaja na životnu sredinu
 1. Koristimo naše resurse na odgovoran način
 2. Preduzimanje akcija za smanjenje i reciklažu našeg otpada
 3. Sprečavanje rizika od zagađenja
 • Usklađenost sa našom ekološkom dozvolom i svim važećim propisima
 • Upravljanje našim ekološkim učinkom zahvaljujući stalnim akcijama poboljšanja i dobrim praksama
 • Razvijanje održive politike kupovine
 • Revizija efikasnosti naših akcija.

EnergoGlobal prevodi ove obaveze tako što daje prioritet svojim akcijama kroz 4 KLJUČNA PITANJA:

Sa razvojem ovog pristupa, EnergoGlobal takođe ispunjava očekivanja koja se implementiraju kroz ekološke principe globalne HSE politike.

Evidencija CSR akcija

Imajući na umu lokalno područje koje je svjedočilo našem rastu i ljude koji su tome doprinijeli, mi, EnergoGlobal, sprovodimo i razvijamo našu aktivnost u skladu sa našom CSR politikom (Društveno odgovorno poslovanje). Naša kompanija kontinuirano ispituje svoje trenutne procese i razmišlja o načinima za poboljšanje njihove efikasnosti u ovom okviru.

Kroz ovaj pristup, svakodnevno smo posvećeni sprovođenju akcija poboljšanja kako bismo ispunili zahteve koje smo sebi postavili u 5 strateških oblasti:

 1. Naši zaposleni
 2. Naš biznis
 3. Naši proizvodi
 4. Naše lokalno područje
 5. Naše mušterije

List br.V01: EnergoGlobal preuzima električna vozila

List br.V02: Reorganizacija logistike upstream i poluproizvoda

List br.V03: EnergoGlobal hibridna rešenja

List br.V04: Smanjenje vremena testiranja opterećenja

List br.V05: Optimizacija štampanih komunikacionih medija

List br.V06: Reciklaža kancelarijskog papira

BEGES

U okviru svoje CSR politike (Društvena odgovornost preduzeća), EnergoGlobal radi na poboljšanju svoje efikasnosti i vodi računa da minimizira uticaj svojih aktivnosti na životnu sredinu. Svestan svoje društvene odgovornosti, ima proaktivan pristup smanjenju emisije gasova staklene bašte.


Share
caret-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram