O nama

Miodrag Sakić, CEO EnergoGlobal
"Pouzdana energija" - slogan koji naša kompanija istinski živi.

Imamo višegodišnje iskustvo u proizvodnji i servisu pomoćnih izvora električne energije (dizel agregati i UPS) i postrojenjima za obnovljivu energiju (mini i mikro-hidroelektrane, biomasa).

Nakon završenog fakulteta tehničkih nauka, smer master electrical, ing. Miodrag Sakić  je u svojoj struci svim svojim srcem. Radeći u različitim kompanijama. zanat je pekao do 2010. kada se hrabro odlučio da osnuje svoju kompaniju. 

Kompanija EnergoGlobal, sada, više od 10 godina kasnije, sa više od 30 zaposlenih, predstavlja jednog od lidera na reginalnom tržištu u proizvodnji električnih agregata. 

Visko posvećeni timovi, na čelu sa iskusnim inženjerima, svakodnevno rade na razvoju i implementaciji agregata EG serije premijum klase i ECOBOX ekonomske serije, a sve prema specifičnim zahtevima renomiranih domaćih i svetskih firmi.

Naši agregati su dizajnirani tako da pružaju maksimalne performanse za niz različitih aplikacija, što garantuje pouzdano i efikasno napajanje. Sa motorima renomiranih proizvođača Perkins, FTP Iveco,Volvo Penta, Scania i drugih, naši agregati se odlikuju niskim nivoom buke, malom potrošnjom goriva i niskom emisijom izduvnih gasova, u skladu sa normama Evropske unije. Oslanjamo se na generatore renomiranih proizvođača koji su prepoznatljivi na svetskom tržištu.

Na godišnjem nivou, isporučimo preko 500 agregata različitih snaga od 3 do 3.500 kVA. Sarađujemo sa velikim tržnim centrima i poslovnim objektima, a naši rentalni agregati su podrška i za velike infrastrukturne projekte i muzičke manifestacije.

Ponosni smo što su nam stalni klijenti NIS, Lidl, Leoni, Aptiv, Delta, kao i najveći broj domaćih građevinskih i elektro firmi, a srce puno što su nam klijenti i objekti od javnog značaja - bolnice, COVID bolnice, domovi zdravlja, škole, vrtići, koridori i tuneli, EPS, EMS, data centar MUP-a, carine, sud, fabrike vode vodovodi, toplane-kotlarnice, stadioni…

Zahvaljujući zaposlenima, koji daju maksimum i koji doprinose da u firmi opstaje porodična atmosfera, EnergoGlobal, svoj slogan "Pouzdana energija", istinski živi i uvek je tu za sve koje nam daju poverenje.

Vršimo prodaju novih agregata, instalciju kompetnih sistema za rezervno i besprekidno napajanje (Agregat + UPS) kao i generalno repariranje i automatizaciju polovnih dizel električnih agregata i stanica. Osim prodaje dizel agregata, nudimo i usluge servisiranja, preventivnog i interventnog održavanja sa daljinskim montoringom 7/24 h. Servis broji 14 članova i 6 mobilnih servisnih ekipa, dostupan je 24 časa dnevno i na raspolaganju svim našim klijentima, a sve sa željom da osiguramo potrebnu energiju, kako bi njihov posao nesmetano funkcionisao.

Posedujemo flotu sa više od 30 agregata različitih snaga (do 3kVA do 1000kVA) koje rentiramo i to uz mogućnot instalacije, prevoza i stalnog prisustva stručnog lica.

Naše agregate odlikuje:

 • Kompaktan dizajn.
 • Automatsko startovanje prilikom prestanka napajanja sa mreže.
 • Regulacija napona ispod pola procenta.
 • Kućišta od pocinkovanog lima otporna na UV zračenja.
 • Lak pristup za dopuni goriva sa spoljne strane.
 • Antivibracioni damperi za smanjenje vibracije.
 • Atestirane kuke za podizanje agregata I prostor za opsluživanje viljuškarom.
 • Lako očitavanje kontrolera.
 • Mehnička zaštita od mobilnih I vrelih delova.
 • Spoljne konekcije kablovima.
 • Mehanički I elektronski indikatori goriva.
 • Digitalni regulatori napona ABR.
 • Daljinski nadzor I monitoring GSM, GPRS, ETHERNET.
 • Istorijat rada,
 • Programabilni PLC.
 • Produžena garancija od 5 godina

EnergoGlobal vam nudi još i opcije SUPER SILENT, Paralelni rad dva agregata, Paralelni rad sa mrežom, Peglanje vršnog opterećenja. Mobilne agregate svih snaga...

Kada je u pitanju prodaja dizel agregata nastojimo da odgovorimo na potrebe trzišta i pružimo maksimalan kvalitet po konkurentnim cenama. U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor stacionarnih dizel agregata koje pokreću motori renomiranih proizvodjača FTP Iveco, Perkins, Volvo Penta i Doosan.

Naši agregati se odlikuju niskim nivoom buke, malom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova u skladu sa normama Evropske unije. Pored stacionarnih dizel agregata na prodaju imamo i prenosne agregate koje pokreću Lombardini dizel motori, zatim agregati koje pokreću Briggs&Stratton benzinski motori i Energoglobal super tihe agregate.


Industrijski asortiman

Industrielles Sortiment

Priemyselný sortiment

Industrial range

Rentalni proizvodi

Mietprodukte

Produkty na prenájom

Rental products

Mali prenosni agregati

Kleine tragbare Aggregate

Malé prenosné agregáty

Small portable generators

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram